Gemeente Gemeente Waasmunster

Kinderopvang in Waasmunster


Denk je aan gezinsuitbreiding? Ben je zwanger? Of ouder van een kindje tot 2,5 jaar? Op zoek naar kinderopvang? Start je aanvraag dan via het Lokaal Loket Kinderopvang!

Wat is dit juist?

Ons Lokaal Loket Kinderopvang heeft vorm gekregen via Opvang Vlaanderen. Je kan je registreren via www.opvang.vlaanderen.

Via de zoekbalk kan je Waasmunster ingeven en zo krijg je een duidelijk en volledig overzicht van alle voorschoolse kinderopvanginitiatieven in onze gemeente.

Hoe ga je te werk?

  1. Surf naar www.opvang.vlaanderen
  2. Registreer je via de knop rechts bovenaan en maak een profiel aan via je e-mailadres. Nadat je je e-mailadres hebt bevestigd, is je account actief en kun je de website verkennen.
  3. Geef in de zoekbalk je adres in of de gemeente waar je juist opvang zoekt. Zo kan je op zoek gaan naar kinderopvang die past bij jouw kind.
  4. Ontdek de opvanglocaties in Waasmunster. Je kan ook zoeken op prijs en type opvang. Bekijk de informatie over elke opvanglocatie en maak een selectie van je favoriete locaties.
  5. Dien per locatie een aanvraag in. Je hoeft slechts één keer het volledige formulier in te vullen. Daarna worden al je gegevens automatisch ingevuld.
  6. Bewaar het overzicht en volg je aanvraag op. De opvanglocaties krijgen je aanvraag ook via Opvang Vlaanderen binnen. Zij zullen contact met jou opnemen.

Opgelet! Het Loket is geen oplossing voor de lange wachtlijsten. Het zal wel de noden in kaart brengen en kan dus een signaal zijn naar het beleid toe. Wachttijden kunnen momenteel oplopen tot een jaar en langer. Doe dus zo snel mogelijk een aanvraag om tijdig een plekje te hebben.

Extra hulp nodig bij je aanvraag?

Contacteer De Dienst Welzijn:
052 89 20 03
loketkinderopvang@waasmunster.be


BOA (buitenschoolse opvang en activiteiten)

Sinds kort nemen we met de gemeente van Waasmunster de regie op voor de organisatie van de buitenschoolse kinderopvang en de afstemming tussen de buitenschoolse activiteiten, in het kort: BOA (buitenschoolse opvang en activiteiten). Het idee achter BOA is om samen met alle partners (scholen, ouders, kinderen, organisatoren buitenschoolse opvang en vrije tijd) samen te werken aan een geïntegreerd, op elkaar afgestemd beleid voor buitenschoolse opvang en buitenschoolse activiteiten. Dit met het oog op drie doelstellingen:

  1. kinderen speelmogelijkheden en ontplooiingskansen bieden, maar ook keuzevrijheid en het recht op rust
  2. ouders de mogelijkheid bieden om werk/opleiding vlot te combineren met een gezin
  3. een toegankelijk, helder en betaalbaar aanbod buitenschoolse opvang te creëren.

Momenteel zijn we bezig met een analyse van de huidige situatie van Waasmunster. Dus ben je zelf begeleider in een opvang, werk je op een school en/of ben je actief in een hobbyclub? Woon je met je kind(eren) in Waasmunster of gaan zij naar school in Waasmunster en wil je wat kwijt over jouw wensen en noden? Wil je graag met de gemeente samenwerken om BOA bij ons op de kaart te zetten? We horen het graag!

Contact:
Nele Bulens
buitenschool@waasmunster.be