Gemeente Gemeente Waasmunster

Elektrische deelfietsen


Waasmunster verwelkomt elektrische deelfietsen van Donkey Republic

Snel van A naar B? Spring eens op een elektrische fiets! Met de komst van deelfietsnetwerk Donkey Republic is dat makkelijker dan ooit. Want sinds kort kan je in Waasmunster één van hun kenmerkende oranje elektrische fietsen huren. Voor een paar euro’s geniet jij meteen van de vele voordelen die elektrisch fietsen biedt!

Lantis, initiatiefnemer van het project en bouwheer van de Oosterweelverbinding, heeft sinds augustus 2022 in totaal 1.650 e-bikes van Donkey Republic geplaatst in de regio Antwerpen en in het Waasland. Op die manier wil de beheersmaatschappij zoveel mogelijk mensen motiveren om de fiets te nemen voor, tijdens en na de Oosterweelwerken.

In het Waasland worden een 200-tal elektrische fietsen geplaatst. Dit vormt dan samen met nog ruim 1450 fietsen aan de Antwerpse zijde voor een uitgebreid deelfietsennetwerk. Dat netwerk zal de belangrijkste mobiliteitsknooppunten, park-and-rides, dorpspleinen en treinstations, met elkaar verbinden. Zo kunnen fietsers zich snel verplaatsen doorheen de hele regio.

In Waasmunster verschijnen er 6 e-bikes aan het vrijetijdscomplex De Meermin.

Slim onderweg

Elektrisch fietsen is een slimme zet. Het gaat vlot vooruit, parkeren is geen probleem en je geniet van extra beweging. De komst van het elektrisch deelfietsnetwerk van Donkey Republic is dus goed nieuws voor wie vaker de fiets wil nemen. Bovendien kan je makkelijk inpikken in één van de 3 fietsroutes die Waasmunster rijk is!

Hoe werkt een deelfietssysteem?

Een Donkey-fiets huren is eenvoudig. Je gaat naar een van de drop-offlocaties, ontgrendelt daar een fiets met de Donkey Republic-app en gaat op weg. Na de rit laat je je fiets achter op één van de andere drop-offlocaties.

Veelgestelde vragen en antwoorden

Hier kan je de veelgestelde vragen en antwoorden m.b.t. het gebruik van deelfietsen in de praktijk lezen / downloaden.

Meer info

Heb je graag meer info over dit project of heb je vragen? Kom gerust langs in bij het vrijetijdsloket in De Meermin, Abdij van Roosenberglaan 6 of neem telefonisch contact op het nummer 052 89 20 08.

Verdere info over het Donkey Republic deelfietsensysteem vind je ook hier terug.