Gemeente Gemeente Waasmunster

De Meermin: info en updates

Het was lang wachten maar eindelijk is het zover, vanaf 22/4 is De Meermin toegankelijk voor iedereen.

Vanaf dan is de nieuwe stijlvolle bib geopend en kunnen inwoners en verenigingen met hun vragen voor jeugd, sport, cultuur en toerisme terecht aan het vrijetijdsloket, makkelijk toegankelijk in de bib. Sportievelingen kunnen zich uitleven in de gloednieuwe sportzalen en als de coronamaatregelen het toelaten kunnen we opnieuw genieten van een drankje of hapje in de schitterende bistro + bar, liefst onder een stralende zon op het buitenterras met zicht op de kerktoren. En wie weet kunnen we snel de nieuwste theatershows opvoeren in de prachtigste theaterzaal van Vlaanderen.


De officiële inhuldiging van De Meermin is voorzien op 4 september met een groot volksfeest (voor zover de op dat moment geldende coronamaatregelen dit toelaten).

We posten hier regelmatig nieuws en updates over de organisatie.


Openingsuren en nieuw

Vanaf 22/4 kunnen jullie terecht in de bib en het vrijetijdloket in De Meermin tijdens onderstaande openingsuren.

Het vrijetijdsloket zal geopend zijn volgens de reguliere openingsuren van alle gemeentelijke diensten, dus elke werkdag van 9u tot 12u en ook op donderdagmiddag van 14u tot 18u.

Om de bibbezoeker nog beter van dienst te zijn heeft de bib nieuwe openingsuren gekregen, met ook een tweewekelijkse opening op zondag. 

 

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag 14.00-17.00
Donderdag 15.00-19.00
Vrijdag 15.00-19.00
Zaterdag 10.00-13.00
Zondag 10.00-13.00 (* om de 2 weken)

(*) de eerste zondagsopening is op zondag 25/4

Nieuw ook zijn de zelfuitleenbalies én de permanent bereikbare inleverschuif (24u/24 / 7 op 7), zodat je niet hoeft aan te schuiven als je weinig tijd hebt om je boeken of andere uitleenmaterialen te deponeren.

Bovendien kan je ook tijdens de openingsuren van het vrijetijdsloket terecht in de leeszaal van de bib om de krant te lezen, een tijdschrift te doorbladeren of om rustig op een laptop te werken, te studeren, te lezen, …(vanaf de coronamaatregelen dit toestaan).

Alle info op waasmunster.bibliotheek.be

Rondleiding?

Voor wie erg nieuwsgierig is en graag een uitgebreide rondgang maakt in het gebouw, ook achter de schermen, plannen we wekelijks – vanaf dat de maatregelen het toelaten. Voorlopig heeft de veiligheidscel van Waasmunster nog geen goedkeuring gegeven om de rondleidingen te laten doorgaan. Meer info zal op deze pagina verschijnen, zodra de maatregelen het toestaan.

Zelf gebruik maken van De Meermin voor activiteiten?

Aanvragen en info bekomen om de zalen te huren kan je nu reeds doen via www.waasmunster.be/zelforganiseren?