Gemeente Gemeente Waasmunster

De Meermin: info en updates

Het was lang wachten maar eindelijk is het zover, vanaf 22/4 is De Meermin toegankelijk voor iedereen.

Vanaf dan is de nieuwe stijlvolle bib geopend en kunnen inwoners en verenigingen met hun vragen voor jeugd, sport, cultuur en toerisme terecht aan het vrijetijdsloket, makkelijk toegankelijk in de bib. Sportievelingen kunnen zich uitleven in de gloednieuwe sportzalen en als de coronamaatregelen het toelaten kunnen we opnieuw genieten van een drankje of hapje in de schitterende bistro + bar, liefst onder een stralende zon op het buitenterras met zicht op de kerktoren. En wie weet kunnen we snel de nieuwste theatershows opvoeren in de prachtigste theaterzaal van Vlaanderen.

De komende weken werken onze interne diensten naarstig verder aan de interne inrichting van het gebouw om dit gebruiksklaar te maken tegen 22/4. Helaas kunnen we jullie op dat moment geen groot openingsfeest aanbieden. Voorlopig werd de officiële inhuldiging voorzien op 4/9, maar deze gaat enkel door als corona een groot volksfeest toelaat.

Verhuis en tijdelijke sluiting diensten

Om de overstap vlekkeloos te laten verlopen sluiten we de vrijetijdsdiensten en de bibliotheek in Hoogendonck vanaf 8/4 t/m 21/4.

De dienst Jeugd en Toerisme, momenteel nog gevestigd op het gemeentehuis, zal vanaf 8/4 tot en met 14/4 worden ingericht als overgangs-vrijetijdsloket (jeugd@waasmunster.be // T 052 46 95 23). Tijdelijk kan je hier dus ook terecht met je vragen over cultuur en sport.

Van 15/4 tot 21/4 wordt ook de dienst Jeugd en Toerisme verhuisd naar De Meermin en kan je met dringende vragen tijdelijk terecht op informatie@waasmunster.be // T 052 46 00 11)

Vanaf 22/4 kunnen jullie terecht in de bib en het vrijetijdloket in De Meermin tijdens onderstaande openingsuren.

Het vrijetijdsloket zal geopend zijn volgens de reguliere openingsuren van alle gemeentelijke diensten, dus elke werkdag van 9u tot 12u en ook op donderdagmiddag van 14u tot 18u.

Nieuw in de bib

Om de bibbezoeker nog beter van dienst te zijn heeft de bib nieuwe openingsuren gekregen, met ook een tweewekelijkse opening op zondag. We geven hier al even de nieuwe openingsuren mee:

 

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag 14.00-17.00
Donderdag 15.00-19.00
Vrijdag 15.00-19.00
Zaterdag 10.00-13.00
Zondag 10.00-13.00 (* om de 2 weken)

(*) de eerste zondagsopening is op zondag 25/4

Nieuw ook zijn de zelfuitleenbalies én de permanent bereikbare inleverschuif (24u/24 / 7 op 7), zodat je niet hoeft aan te schuiven als je weinig tijd hebt om je boeken of andere uitleenmaterialen te deponeren.

Bovendien kan je ook tijdens de openingsuren van het vrijetijdsloket terecht in de leeszaal van de bib om de krant te lezen, een tijdschrift te doorbladeren of om rustig op een laptop te werken, te studeren, te lezen, …(vanaf de coronamaatregelen dit toestaan).

Alle info op waasmunster.bibliotheek.be

Rondleiding?

Voor wie erg nieuwsgierig is en graag een uitgebreide rondgang maakt in het gebouw, ook achter de schermen, plannen we wekelijks – vanaf dat de maatregelen het toelaten en ten vroegste vanaf 1 mei - enkele rondgangen in voor kleine groepjes. Meer info zal op deze pagina verschijnen.

Zelf gebruik maken van De Meermin voor activiteiten?

Aanvragen en info bekomen om de zalen te huren kan je nu reeds doen via www.waasmunster.be/zelforganiseren?

Creatief talent? Wij zoeken jou!

Vanaf 22 april zullen alle vrijetijdsdienst in De Meermin actief zijn. Je kan er dan alle sportzalen, vergaderzalen, de bibliotheek, theaterzaal en polyvalente zaal ontdekken en gebruiken (zodra de Coronamaatregelen dit ook allemaal toelaten, natuurlijk).

Omdat we de ingebruikname nu niet écht kunnen vieren, komt er een GROOT FEEST op 4 september 2021!

En voor dat grote openingsfeest hebben we veel creatieve zielen nodig om mee op (of onder of achter) het podium te staan.

Heb jij interesse? Schrijf je dan vóór eind april in via deze link

Eens we een zicht hebben op mogelijke deelnemers, nemen we contact met iedereen op en schrijven we samen aan het verhaal!