Gemeente Gemeente Waasmunster

De Meermin: bereikbaarheid


OPGELET: VANAF 4 MAART NIEUWE FASE HERAANLEG N446

Vanaf 4 maart dient gemotoriseerd verkeer komende van de Belselestraat een omleiding (Hoogstraat - Gentstraat - Pontravelaan) te volgen om VTC De Meermin (en het gemeentehuis) te bereiken. Meer info: klik op de afbeelding!


Hoe geraak je vlot van en naar het Vrijetijdscentrum De Meermin?

Met de fiets of te voet

Langs het Marollenstraatje
Kom je van het dorp (Kerkstraat) en ben je met de fiets of te voet?
Dan kan je het gemeentehuis en De Meermin erg makkelijk bereiken langs het Marollenstraatje.

Doorsteek vanaf Kerkplein
Ook vanop het kerkplein is er nu een wandelpad aangelegd. Steek door aan het groene hek en je komt meteen aan de ingangen van het gemeentehuis en VTC De Meermin. Dit pad is tijdelijk aangelegd en wordt op termijn een vaste toegang voor zowel fietsers als voetgangers. 

Er is een ruime fietsenstalling (buiten) vlakbij de ingang van de theaterzaal. Ook in de ondergrondse parking is er een publieke fietsenstalling (testopstelling).

Kom je van het kruispunt met de Hoogstraat dan neem je best de Sint-Franciscusstraat en het paadje achter de vangrail langsheen de N446. Langs de Kloosterwegel fiets je dan het terrein langs Noord-Oostelijke richting rond, tot je aan de fietsenstalling aan de westzijde van de Theaterzaal, bij de ingang van het Vrijetijdsplein komt.

Kom je met de fiets vanuit de richting van Hamme neem dan eveneens de Kloosterwegel aan de noordkant om op het domein van de Meermin te komen. Je kan ook best doorfietsen tot het kruispunt met de Hoogstraat om veiliger over te steken.


Met de auto

Plan je route

Ondergrondse parking De Meermin

Wie met de auto komt, kan parkeren in de ondergrondse parking van het Vrijetijdscentrum. De parking biedt 109 parkeerplaatsen waaronder een aantal plaatsen voor mindervaliden. Je bereikt de ondergrondse parking langs de oprit van De Meermin (aangeduid via signalisatiebord). Rijd door tot in de parking en neem daarna de trap (of lift) naar de gelijkvloerse verdieping/vrijetijdsplein.

Parking volzet? Meerdere parkeermogelijkheden in de omgeving


Ook in de nabije omgeving zijn er voldoende parkeerplaatsen om de piekmomenten of grotere evenementen op te vangen. Op drie minuten wandelen zijn er extra parkeerplaatsen beschikbaar:

  1. aan het Kerkplein en omliggende straten 
    Na parkeren kan je vlot te voet naar De Meermin via het Marollenstraatje of het groene poortje aan het kerkplein.

  2. langs de achterzijde van de Smatch
    Na parkeren kan je vlot te voet naar De Meermin via het groene poortje aan het kerkplein of via het trapje in de hoek van de parking aan de achterzijde van de Smatch.

  3. parking Michel Du Tré-straat
    Na parkeren kan je vlot te voet langs GBS De Wonderboom en het Marollenstraatje. Volg de pijlen 'De Meermin'.

In de iets ruimere omgeving is er nog de parking Gentstraat, grenzend aan park Blauwendael. Ook in de Sint-Franciscusstraat kan je parkeren. Van hier uit (Kruispunt Hoogstraat / N446) neem je dan best het paadje achter de vangrail langsheen de N446 richting vrijetijdscomplex De Meermin (signalisatiebordjes aanwezig).