Gemeente Gemeente Waasmunster

#Waselichtpuntjes

Gepubliceerd op: donderdag 26 november 2020 10.37 u.

December is een donkere maand. Elk jaar tellen we af naar de feestdagen om samen te komen met familie, vrienden en geliefden. Dit jaar zijn de vooruitzichten onzeker. Laten we daarom van december SAMEN, met heel het Waasland, een warme en hoopvolle maand maken.

Via de actie ‘Wase lichtpuntjes’ maken we de donkere decembermaand ‘lichter’, zowel letterlijk als figuurlijk. Om deze actie een schitterende start te geven, vragen we aan alle inwoners, handelaars, organisaties … om op 1 december hun huis of gebouw extra te verlichten en roepen we inwoners op om ’s avonds om 20 u. met een lampje of kaarsje buiten aan de voordeur te staan. Op die manier breng je licht in je straat en zorgen we voor verbondenheid. Deel een foto van jouw lichtje met #Waselichtpuntjes.

De gemeente doet in ieder geval mee en zal het hart in park Blauwendael tijdens de donkere wintermaanden doen oplichten.

Waar je het lichtje neerzet, hangt of legt, maakt niet uit. Of je dat nou achter het raam doet, op je stoep, voor je voordeur, in een boom of aan een tak. Misschien kan het zelfs de perfecte smoes zijn om echt al je kerstverlichting van zolder te halen. Hoe dan ook: zo lang het lichtje zichtbaar is voor de buitenwereld, is het goed.

Zo verlichten we samen de straat, buurt, gemeente tot het hele Waasland. Zo zorgen we samen voor een ‘Warm Waasland’ en creëren we hoop en verbondenheid. Bovendien laat je zien dat je iedereen die het moeilijk heeft een hart onder de riem steekt, toon je je appreciatie voor iedereen die iemand helpt en toon je dat er, ondanks de donkere periode, lichtpunten zijn.

In Scandinavische landen waar de zon slechts een paar uur per dag schijnt, is de actie al jaren een traditie. Hoe meer lichtjes er branden, hoe gezelliger het wordt en hoe groter het samenhorigheidsgevoel.

Let op, een kaarsje bij een gordijn, een nachtlampje dat warm wordt brengt mogelijk brandgevaar met zich mee. Zorg dat het veilig is en doe je lichtje zeker uit voor je gaat slapen.