Gemeente Gemeente Waasmunster

Wase Wandelbox – wandelen voor iedereen

Gepubliceerd op: dinsdag 16 augustus 2022 10.27 u.

Het Waasland ligt aan je voeten met een mix van toegankelijke en groene wandelingen. Want elke stap telt!

Wandelen is goed voor je lichaam én geest. Stap voor stap verbeter je jouw gezondheid: je voelt je beter in je vel, je slaapt beter en een spontane groet gebeurt vaker te voet. En bovendien ontdek je enkele pareltjes uit het Waasland!

De Wase Wandelbox

De Wase Wandelbox is een verzameling van 14 wandelingen doorheen het Waasland. De lokale besturen van Beveren, Hamme, Kruibeke, Sint-Niklaas, Stekene, Temse en Waasmunster ontwikkelden deze box in samenwerking met Logo Waasland vzw. Het doel van de box is - zoals de slogan zegt – wandelingen aanbieden aan iedereen! De box bevat één korte en één lange wandeling per gemeente/stad. Genieten van een wandeling moet mogelijk zijn voor iedereen. Daarom zijn de korte wandelingen, van ongeveer 2 km, toegankelijk voor iedereen, dus ook voor personen in een rolstoel, met een kinderwagen, personen die minder goed ter been zijn ...

De lange wandelingen focussen op de natuur en het groen. Deze zijn ongeveer 7 km of 10.000 stappen. In deze wandelingen ontdek je de schoonheid van de natuur. Dat is goed voor lichaam en geest. Ga je liever op stap met je smartphone in plaats van een wandelkaart? Dat kan ook, want op elke kaart staat een QR- code, waar je de wandeling ook digitaal terugvindt.

De Wandelbox is te koop via het vrijetijdsloket in de Meermin, aan € 9 per box.