Gemeente Gemeente Waasmunster

Waasmunster steunt nationale actie Rode Kruis

Gepubliceerd op: dinsdag 20 juli 2021 13 u.

BERICHT VAN DE BURGEMEESTER

?? GEMEENTE WAASMUNSTER STEUNT NATIONALE ACTIE RODE KRUIS ??

De verschrikkelijke ramp in Luik, de Ardennen en in de provincies Limburg en Brabant raken velen van ons en vragen om solidariteit. Ondertussen kreeg ik tientallen vragen voor inzamelacties en aanbiedingen voor transport. Dit is een duidelijke bewijs van het grote, warme solidaire hart van onze gemeente.

Momenteel vraagt het Rode Kruis echter om voorlopig geen inzamelacties te organiseren vooraleer alle noden in kaart zijn gebracht. Zo kunnen er ten gepaste tijde gerichte acties worden georganiseerd. Tevens vraagt de nationale directeur van het Rode Kruis aan iedereen die wil helpen om niet ter plaatse te gaan, en aan iedereen die wil steunen om dit te toen via de nationale actie: www.rodekruis.be/helpenhelpt. Deze actie doet een oproep voor financiële steun en vraagt ook om helpende handen.

Onze brandweerzone ging reeds ter plaatse om de reddingsoperaties te ondersteunen en zal dit de komende dagen blijven doen. Het gemeentebestuur Waasmunster heeft dan ook besloten 5000 euro vrij te maken die Waasmunster in naam van al haar inwoners zal overmaken op het nationaal rekeningnummer van het Rode Kruis. Op deze manier wil de gemeente echt meehelpen aan de wederopbouw van de getroffen gebieden en tegemoetkomen aan de menselijke noden.

Ik wil nogmaals mijn enorm respect uitdrukken aan de vele hulpverleners, de spontane acties van burgers en de vele vrijwilligers die in deze bijzonder moeilijke omstandigheden zich inzetten voor alle mensen in nood!

Indien het Rode Kruis onze gerichte hulp vraagt, zullen wij hier zeker op ingaan en de nodige acties op touw zetten.