Gemeente Gemeente Waasmunster

De Bierminners vzw

De Waasmunsterse biervereniging De Bierminners vzw werd opgericht in 2009 en in 2014, bij haar vijfjarig bestaan, omgevormd tot een vzw. De naam van de club verwijst naar 'houden van bier', maar ook naar de zeemeermin die voorkomt op het wapen van de gemeente. Op dit wapen houdt ze een raap in haar hand, verwijzend naar de vruchtbare Wase poldergrond. De zeemeermin werd overgenomen in het wapen van de club maar de raap werd een glas met schuimend bier! 

Activiteiten ... voor  elk wat wils! Van bij het begin hebben de bestuursleden vooropgesteld om maandelijks een activiteit aan te bieden aan hun leden. Dat doen ze tot op vandaag nog steeds door het organiseren van vergelijkende bierproefavonden en brouwerijbezoeken, het uitnodigen van gastsprekers en koks om te koken met bier, het verzorgen van bierstanden tijdens plaatselijke evenementen, het aanbieden van cultuurhistorische uitstappen enzovoort, met als hoogtepunt de organisatie van het tweejaarlijkse Waasmunsters Culinair Bierfestival. 
Met al deze activiteiten willen De Bierminners de Belgische bier- en brouwcultuur beter leren kennen en mee uitdragen, maar ze vinden het ook belangrijk  om samen nieuwe biertjes te ontdekken en ervan genieten. DE BIERMINNERS : ' VRIENDSCHAP IN EEN GLAS ! '

Adres

Adres
Bosstraat 5
9250 Waasmunster
e-mail
erwin.verdurmen@bierminners.be
Website
www.bierminners.be

Voorzitter

Erwin Verdurmen

Adres
Kapelwijk 24
9250 Waasmunster
Telefoon
052/46 12 14
e-mail
erwin.verdurmen@bierminners.be