Gemeente Gemeente Waasmunster

Riolerings- en wegenwerken Stationsstraat


Update 08/10/2018

Alle info vind je hier terug.


Update 25/09/2018

Update 31/08/2018

Aangezien het kruispunt Stationsstraat / Ommmegangsdreef opnieuw toegankelijk, is zal vanaf maandag 3 september de omleiding 'Stationsstraat' opnieuw lopen via de Ommegangsdreef. Dit in beide richtingen, ook voor de bussen van De Lijn.

Update 23/08/2018

Maandag 27/08 wordt een onderlaag asfalt aangelegd in de Stationsstraat, en in de zijweg van de Stationsstraat naar de Dommelstraat.

Donderdag 30/08 wordt vervolgens het kruispunt aan de Ommegangsdreef geasfalteerd.

Deze werken brengen geen wijzigingen in de omleiding(en) met zich mee.


Update 03/08/2018

Vanaf 6 augustus worden de werken op het kruispunt Ommegangsdreef aangevat. Hierdoor zal het niet langer mogelijk zijn om vanuit de Stationsstraat richting Ommegangsdreef en L Reyclerstraat te rijden. De wegomleiding zal vanaf dan via de Fortestraat gaan. De Lijn zal richting Sint-Niklaas ook via de Fortestraat rijden en richting Waasmunster Centrum via de E17. 

Update 23/04/2018

In mei start een nieuwe fase van de werken in de Stationsstraat. In deze fase wordt er gewerkt vanaf de Bergstraat tot en met het kruispunt met de Houten Kruisstraat. Hierdoor zal de wegomleiding vanaf 2 mei ingrijpend veranderen. 


Update 25/01/2018

Vanaf maandag 29 januari zullen binnen fase 7 de werken aangevat worden op het kruispunt Guido Gezellestraat en Stationsstraat, waardoor de huidige wegomleiding aangepast wordt. 


Update 26/10/2017

Vanaf 06 november start een nieuwe fase van de werken.

Tijdens deze fase zal, aanvullend bij de huidige fase, (Hollandsemolen tot Wareslagedreef), de Hoogstraat worden afgesloten voor alle verkeer, inclusief fietsers.

Uiteraard streeft het gemeentebestuur er naar om de onbereikbaarheid van handelaars tot een minimum te beperken.

De tijdelijke verkeerswijzigingen en omleidingen blijven ongewijzigd met uitzondering van de omleiding voor het fietsverkeer. 

Fietsers worden, gedurende deze fase, in beide richtingen, omgeleid via: Belselestraat – Molendreef – Frank Baurstraat – Bergstraat. 

De Wareslagedreef blijft doodlopend aan de zijde Hoogstraat. Daar uitrijden zal in deze fase onmogelijk zijn. In de Wareslagedreef blijft ook het tijdelijk tweerichtingsverkeer zodat bewoners hun eigendommen kunnen blijven bereiken.


Update 19/09/2017

Midden oktober 2017 gaan de eigenlijke infrastructuurwerken van start. Deze zullen ongeveer een kalenderjaar duren. De werken worden gefaseerd uitgevoerd, maar zullen wel ernstige
verkeershinder met zich meebrengen.

Voor de eerste fase, de rioleringswerken van de Wareslagedreef (Hoogstraat 157 t.e.m. Wareslagedreef / Stationsstraat 1) en de heraanleg van de bovenbouw van de Hoogstraat (vanaf de verkeerslichten tot aan de Hollandsemolen) worden omleidingen voorzien.

Hieronder vind je een overzicht van de omleidingen tijdens de fase 'bovenbouw Hoogstraat'. Onderaan deze pagina kan je ook plannetjes bekijken waarop de omleidingen staan aangeduid.

Verkeer richting rond punt Nijverheidslaan

Doorgaand verkeer
- Richting Sint-Niklaas – via E17 of N70
- Richting Hamme – Via N446 – omleiding Ardoystraat volgen (werken Hamme)
- Richting Sombeke – via E17 (afhankelijk werken N41- fase)

Plaatselijke verkeer
- Molendreef > Zuidermolen > Guido Gezellestraat

Verkeer richting centrum

Doorgaand verkeer
- Richting Centrum – via E17 of N70 (wordt aangegeven)
- Richting Hamme – Via N41 en/of Via E17 en N446 – omleiding Ardoystraat volgen (werken Hamme)

Plaatselijke verkeer
- Bergstraat > Frank Bauerstraat > Zuidermolen > Molendreef > N446

Wareslagedreef

De Wareslagedreef wordt tweerichtingsverkeer.

Voor de volgende fase van de werken zal een andere omleiding gelden. Hierover zal nog worden gecommuniceerd.


In 2017 werd gestart met de riolerings- en wegenwerken in de Stationsstraat. Ook een deel van Hoogstraat wordt in dit project aangepakt.

De werken situeren zich vanaf de lichten aan het kruispunt Hoogstraat/N446 tot aan de rotonde in de Nijverheidslaan. Ook de bijvang van de Stationsstraat krijgt een nieuwe riolering en wegdek.

Het plan van deze werken kan geraadpleegd worden via de link onderaan de pagina. 

Voor de werken worden aangevat zal voor de buurtbewoners een infovergadering worden georganiseerd, waar de aanpak en de fasering van deze werken zal worden toegelicht. 

Op de website van Aquafin kan de stand van zaken van de werken worden gevolgd.

Hieronder kan je enkele simulatiebeelden bekijken van hoe de Stationsbuurt er zal uitzien na de werken.