Gemeente Gemeente Waasmunster

Vakantiekinderopvang 't Speelnest


Het gemeentebestuur organiseert vakantieopvang als aanvulling op het bestaande aanbod van kinderopvang in de gemeente.

Een team van enthousiaste en gemotiveerde jonge mensen met een opleiding of ervaring in een pedagogische richting zal voor jouw kind(eren) klaar staan. De opvanglocatie is in een school, met veel mogelijkheden tot buitenspel.

De opvang is van 8 uur tot 18 uur. Tegen extra betaling is er vooropvang mogelijk van half 8 tot 8 uur.

Als je er voor kiest om in te schrijven voor een halve dag, dan is het belangrijk dat je je kind afhaalt vóór 13 uur, of afzet na 13 uur.

Elke schoolvakantie is de gemeente op zoek naar begeleiders voor de vakantieopvang 't Speelnest. Meer info over hoe je begeleider wordt vind je hier terug.

Voor wie?

De gemeentelijke vakantieopvang is bedoeld voor schoolgaande kinderen tussen 2,5 jaar en 12 jaar.

OPGELET: Door corona is de leeftijd tijdelijk verlaagd van 12 jaar naar 10 jaar!

Voorwaarden

Er moet een verband zijn met de gemeente Waasmunster. De kinderopvang is er voor kinderen die wonen en/of school lopen in Waasmunster, of waarvan één van de ouders in Waasmunster werkt.

Hoe aanvragen?

Vanaf heden moet je online inschrijven via de webshop van de gemeente. Je hebt een pc met internetverbinding (en je eigen e-mailadres) nodig en je betaalkaart met bijhorende kaartlezer.

Online inschrijvingen hebben altijd voorrang op inschrijvingen op papier/via mail!

Toch inschrijven op papier? Vraag je inschrijvingsformulier via speelnest@waasmunster.be of haal je formulier op tijdens de openingsuren van het Sociaal Huis (iedere dag open van 9.00-12.00 u. en op donderdag van 14.00-18.00 u.

Breng het formulier ingevuld en ondertekend binnen. De betaling kan pas in orde gebracht worden na ontvangst van een factuur, aangezien de gestructureerde mededeling op de overschrijving vermeld moet worden. Vanaf de factuurdatum krijg je 8 dagen de tijd om de betaling in orde te brengen. Is de betaling niet op tijd binnen, dan vervalt de inschrijving. Toch wordt er in dit geval nog een betaling verwacht, ook al komen jouw kinderen niet naar de opvang. Zo vermijden we dat er onnodig plaatsen gereserveerd blijven. Indien de factuur niet betaald is geweest, kan er in de toekomst ook niet meer ingeschreven worden voor onze opvang, totdat deze factuur betaald is.

Prijs

5 euro per half dagdeel of 10 euro per dag per kind.

Er is een verminderd tarief mogelijk voor meerdere kinderen uit 1 gezin. Dan is het 4 euro per half dagdeel of 8 euro per dag.

Vooropvang is 1 euro extra per dag.

OPGELET: eens de inschrijving werd binnen gebracht / eens de online inschrijving afgerond is, kan er niets meer gewijzigd worden.

Een terugbetaling bij afwezigheid kan enkel mits voorlegging van een ziekte-attest. (50%).

Tip: noteer de data zodat u zelf nog weet wanneer u uw kind(eren) hebt ingeschreven.

Uitzonderingen

Bij te weinig inschrijvingen kunnen er opvangdagen geschrapt worden.

Meer info

Locatie opvang

De opvang gaat door in de Gemeentelijke Lagere School Ruiter, Podtsmeulen nr. 9.

GSM aanwezig op de kinderopvang: 0477/05 87 06