Gemeente Gemeente Waasmunster

Inschrijven voor een sociale woning en je dossier updaten?

Gepubliceerd op: maandag 29 april 2024 9.40 u.

Wil je je inschrijven voor een sociale woning? Of sta je al enige tijd op de wachtlijst voor een sociale woning? Heb je van de woonmaatschappij Tuinwijk een brief ontvangen? Dan is deze informatie voor jou wel belangrijk!

Door de omvorming van de sociale huisvestingsmaatschappijen tot woonmaatschappijen zijn er ook voor de kandidaat-huurders van onze gemeente heel wat wijzigingen. De woonmaatschappij Tuinwijk is vanaf 2024 actief in Waasmunster.

Sinds 18 maart 2024 kunnen kandidaat-huurders voor een sociale woning zich online inschrijven via één centraal inschrijvingsregister (CIR) voor Vlaanderen. Ook het inschrijvingsdossier inkijken en aanpassen, kan online.

Nieuwe kandidaten kunnen zich sinds dan online inschrijven voor een sociale woning. Ze doorlopen hiervoor verschillende schermen en zullen vaak ook een aantal documenten moeten opladen.

Bestaande kandidaat-huurders moeten sinds 18 maart 2024 hun dossier in het centraal inschrijvingsregister nakijken, eventueel wijzigen en bevestigen. Alle kandidaat-huurders werden daarvoor per brief verwittigd door de woonmaatschappij Tuinwijk. De kandidaat-huurder moet op die manier de persoonlijke gegevens controleren, indien nodig aanpassen (zoals gezinssamenstelling, keuzes) en bevestigen. Tegelijk kan de kandidaat-huurder zijn/haar plaats op de wachtlijst raadplegen. Deze registratie en bevestiging is verplicht. Een kandidaat-huurder die zijn/haar gegevens niet bevestigt, zal binnenkort geschrapt worden van de wachtlijst. Om die reden is het uiterst belangrijk om de inschrijving na te kijken en te bevestigen.

Om toegang te krijgen tot het online dossier, moet de kandidaat-huurder zich inloggen met de elektronische identiteitskaart (via pincode) of met Itsme.

Meer informatie?

Meer algemene informatie op www.vlaanderen.be/sociaalhuren.

Ondersteuning nodig bij het online inschrijven of bevestigen van je inschrijving? Maak een afspraak bij het gemeentebestuur, online (seniorenconsulent van de afdeling welzijn) of telefonisch (052 89 20 03).