Gemeente Gemeente Waasmunster

Rap-op-Stapkantoren

Gepubliceerd op: maandag 9 april 2018 14.34 u.
In april 2018 zijn twee ‘Rap-op-Stapkantoren’ geopend in Waasmunster. Het zijn laagdrempelige reiskantoren waar mensen met een beperkt budget terecht kunnen voor vrijetijdsadvies.

Een dagje naar een dierenpark, een weekend aan zee of een optreden in het cultureel centrum, dat kan deugd doen. Ze laten je even je zorgen vergeten en laden je batterijen op. Iedereen heeft er recht op, maar voor mensen met een beperkt budget zijn vakanties en uitstappen niet evident. Een Rap-op-Stapkantoor wil hieraan tegemoetkomen.

In een Rap-op-Stapkantoor kunnen mensen met een beperkt budget terecht met al hun vragen rond vrije tijd en vakantie. Zowel vakanties als daguitstappen en sport- en cultuuractiviteiten kunnen er aan een voordelig tarief geboekt worden. Bovendien helpen de medewerkers met praktische zaken, zoals het samenstellen van een budget en het uitzoeken van geschikt vervoer.

De provincie Oost-Vlaanderen zorgt dit jaar voor € 77.000 subsidies voor Oost-Vlaamse Rap-op-Stapkantoren. Ook het OCMW van Waasmunster krijgt steun voor de opstart van twee kantoren: een kantoor dat meereist met de mobiele sociale kruidenier Slaatje Praatje, en een kantoor dat in het Sociaal Huis gevestigd is.

Heb je zelf een klein budget en heb je interesse in daguitstappen, vakanties en evenementen? Dan kan je terecht in een van de kantoren voor vrijblijvend reisadvies. Je hoeft hiervoor niet aangesloten te zijn bij het OCMW. We zijn elke maandag open van 14 tot 15.30 u.

Heb je zin om als vrijwilliger elke twee weken mee te helpen in een kantoor, neem dan contact op met het Sociaal Huis.