Gemeente Gemeente Waasmunster

Hulp nodig bij de belastingaangifte?

Gepubliceerd op: dinsdag 30 april 2024 9.12 u.

De federale belastingdienst voorziet ook dit jaar weer in de nodige ondersteuning voor wie dit nodig heeft. Om nog meer burgers te kunnen helpen is hun aanpak echter gewijzigd.

Je belt naar het loket Welzijn op het nummer 052 89 20 03 tijdens de openingsuren (elke werkdag van 9 tot 12 u., op donderdag ook van 14 tot 18 u.) en geeft jouw contactgegevens door (hou je identiteitskaart bij de hand). De belastingdienst zal je vervolgens zelf opbellen om een afspraak te maken om jou telefonisch door de aangifte te leiden.

De ervaring leert dat dit bij het overgrote deel van de hulpvragen zonder veel problemen lukt. Blijkt dat je telefonisch toch niet geholpen kan worden, dan zal alsnog een afspraak op een zitdag worden ingepland.

Voor echt ingewikkelde vragen of voor wie telefonisch contact (bv. omwille van fysieke redenen) moeilijk zou zijn, worden er op donderdag 23 mei 2024 een beperkt aantal afspraken voorzien tijdens een zitdag in het gemeentehuis. Ook hiervoor maak je een afspraak via het bovenvermeld nummer.