Gemeente Gemeente Waasmunster

Corona treft ook WZC ‘t Heuverveld

Gepubliceerd op: woensdag 25 maart 2020 19 u.
Er zijn maatregelen van kracht om verdere verspreiding tegen te gaan.

Er is een besmetting met het coronavirus vastgesteld bij twee bewoners van woonzorgcentrum ’t Heuverveld in Waasmunster, dit op de gelijkvloerse afdeling. De familie van de betrokken bewoners zijn hiervan op de hoogte gebracht. Er is beslist om besmette bewoners over te brengen en in een aparte afdeling te verzorgen in WZC Het Hof te Sint-Niklaas (partner WZC Samen Ouder).

Dit is de meest doeltreffende werkwijze om bij een bewezen Covid-19 besmetting een verdere verspreiding van het virus tegen te houden in de organisatie, en de overige bewoners én onze medewerkers optimaal te beschermen.

Vanzelfsprekend is deze cohorte/isolatie-afdeling van WZC Het Hof volledig afgesloten van de rest van het woonzorgcentrum aldaar. Dit zowel fysiek afgesloten met een wand alsook een duidelijke scheiding van alle processen (schoonmaak, maaltijden, zorg en logistiek).

Deze afdeling wordt ondersteund door AZ Nikolaas en de coördinerende arts van WZC Het Hof, en bestaat uit een vast zorgteam van WZC Het Hof, verpleegkundigen van AZ Nikolaas en een psycholoog verbonden aan Odisee Hogeschool. Dit onder directe leiding van Veerle Heirman, hoofdverpleegkundige, en vanop afstand door Youri Van Puymbrouck, dagelijks verantwoordelijke van WZC Het Hof. Vanzelfsprekend worden dezelfde procedures gevolgd als in de ziekenhuizen en worden dezelfde beschermingsmaatregelen en -materialen aangeleverd door AZ Nikolaas.

Er wordt alles aan gedaan om verdere verspreiding te voorkomen, dit in overleg met de gemeentelijke veiligheidscel van Waasmunster en de afgevaardigde van Volksgezondheid. Om die reden verblijven alle bewoners van de gelijkvloerse afdeling op hun kamer. 

Wij hopen van ganser harte dat de beide bewoners snel herstellen.