Gemeente Gemeente Waasmunster

Werken: heraanleg Neerstraat

Gepubliceerd op: maandag 18 mei 2020 11 u.
Op 25 mei 2020 starten de grote werken voor de aanleg van een nieuwe collector in de Neerstraat tot aan de brug van de E17.

Het duivelse coronavirus bracht de timing in de war. De startdatum van de werken werd wat achteruitgeschoven en de geplande tweede informatievergadering werd noodgedwongen afgelast.

Daarom werd een infobrochure gemaakt waarin alle info terug te vinden is. Je kan ze lezen door op de afbeelding hieronder te klikken. Onderaan deze pagina kan je ze ook downloaden.

Onderaan deze pagina kan je tevens de presentaties downloaden die op de infovergaderingen werden getoond.

Wegomleidingen

In de brochure vind je o.a. info over de wegomleiding(en) terug. Omdat dit toch belangrijke info is, vind die ook hier terug.

Vracht- en autoverkeer heeft geen doorgang via de werfzone en moet dus een omleiding volgen. Omdat de omleiding zeer ingrijpend is werd met de aannemer afgesproken om voetgangers en fietsers (met de fiets aan de hand) via een daartoe voorziene strook wel door de werfzone te laten passeren.

Zij dienen uiteraard de veiligheidsvoorschriften te volgen en uitermate voorzichtig te zijn. Er wordt geen vlakke ondergrond gegarandeerd en men dient rekening te houden met de werken (bewegingen van kranen, ...). Dit is een gunst van de aannemer en kan enkel gedurende de hele werf gehandhaafd blijven als iedereen zich strikt houdt aan de afspraken en de nodige voorzichtigheid aan de dag legt.

Ook als er niet gewerkt wordt gelden dezelfde regels. Met de hulpdiensten worden afspraken gemaakt over de doorgang door de werken.

WEGOMLEIDING AUTOVERKEER (<3,5 ton)

Autoverkeer dient via de Pontravelaan, N446 en N70 te rijden om zo via de Groenselstraat en
Sousbeekstraat de Neerstraat te bereiken. Deze route zal ook aangeduid worden.

De info over de wegomleidingen voor vrachtverkeer & fietsers, en de bijkomende maatregelen, lees je na in de brochure.