Gemeente Gemeente Waasmunster

Gezinsfestival

Dolle dagen tijdens het gezinsfestival!

Gelinkt aan de Week van de Opvoeding (van 16 tot 23 mei) organiseren we speciaal voor de Waasmunsterse gezinnen tal van leuke activiteiten, verspreid over de maand mei. Activiteiten waar je met de hele familie gratis aan kan deelnemen. Het gezinsfestival is een samenwerking tussen de Vrijetijdsdiensten en de dienst Samenleving.


ACTIVITEITEN GEDURENDE DE HELE MAAND MEI

Zoektocht ‘Waar is de letterdief? Zoek je mee?’. Op de 8 speelpleintje zitten de letters van de woorden ‘Rookvrij spelen’ verstopt. De kinderen moeten op zoek gaan naar de verschillende
letters. Wanneer ze alle letters gevonden hebben, kunnen ze het codewoord vormen om zo de sleutel te ontvangen van de schatkist in de bibliotheek. Als ze deze openen vinden ze een klein cadeautje …

De 'Stappenclash' tussen steden en gemeenten. Elke Waasmunsteraar kan zich eenvoudig registreren als deelnemer in onze groep. De bedoeling is dat de deelnemers elke dag hun stappen ingeven via de app of via de website. De stad of gemeente die na 1 maand het meeste stappen heeft gezet in zijn categorie, is de winnaar. Ga naar 10000stappen.gezondleven.be en schrijf je in! De stappenclash is dé kans om Waasmunster op de kaart te zetten. Help jij ons mee?


ANDERE ACTIVITEITEN TIJDENS HET GEZINSFESTIVAL

Zondag 5 mei: de Wase Survival Run in Beveren, in samenwerking met onze Sportdienst. Leef jezelf uit tijdens deze recreatieve run van +/- 5 km met meer dan 30 obstakels.

Woensdagnamiddag 8 mei: infosessie kinderdiëtiste + gezonde kookworkshop in de polyvalente zaal van VTC De Meermin. Lieselot Bousson, kinderdiëtiste, geeft om 14 u.een voordracht voor ouders over het thema “Gezonde voeding”. Na deze infosessie is er om 15 u.ook nog de kookworkshop "Ketchup is een groente", voor (groot)ouder samen met (klein)
kind. We maken o.a. wortelcupcakes, broccolikussentjes en een pannenkoek met groenten. Je kan voor beide activiteiten, ook apart, inschrijven via www.waasmunster.be/8mei.
We voorzien een uurtje opvang om 14 u. voor kinderen van ouders die naar de infosessie komen.

Woensdagnamiddag 15 mei van 14 tot 16 u.: voorlees- en knutselactiviteit in de bibliotheek. Het thema is deze keer 'Beroepen'.

Woensdagnamiddag 15 mei van 14 tot 16 u.: “Fijner Samen” in het Kletsjhuis (Frank Baurstraat 65). We wandelen van ons Kletsjhuis samen naar De Meermin, en bezoeken onze
bibliotheek. Daarna spelen we spelletjes en genieten we van een koekje en een drankje.

Zaterdag 18 mei: opendeurdag in “Ons Kletsjhuis” + garageverkoop + wijkzoektocht.

Woensdag 22 mei: workshop: ‘Vertelling-boekensnuffel-boekenpret’ door Inge Umans. Vrije inloop in de bibliotheek tussen 14.30 en 16.30 u. Inge brengt haar verteldoek,
kamishibai en dozen vol boeken mee naar onze bib. Kinderen kunnen vrij op ontdekking gaan en Inge speelt in op wat er spontaan gebeurt. Ze duikt mee de boeken in met de kinderen
en geeft tips door aan ouders/pedagogisch begeleiders: hoe kan je zelf voorlezen aan jonge kinderen en welke boekjes zijn daarvoor geschikt?

Zaterdag 15 juni: de Roefeldag is terug! Breng een bezoekje aan tal van ondernemers in Waasmunster. Om 13 u.sluiten we deze boeiende voormiddag af met gezonde hapjes, buiten op het vrijetijdsplein van VTC De Meermin.

Hopelijk zien we je op één van onze activiteiten 😎