Gemeente Gemeente Waasmunster

Zomerse expo Koen Keppens

Van 21 juni tot en met 21 september 2024 exposeert muziekfotograaf Koen Keppens in Vrijetijdscentrum De Meermin.

Er hangen 25 sprekende foto’s in het gebouw. Je vindt ze overal: in de bib, de gangen, de bistro en in de foyer aan de theaterzaal. Bij een aantal foto’s hangt een QR-code. Als je die scant, krijg je het verhaal achter de foto te horen. Of je kan vanaf 21 juni een boekje verkrijgen aan onze vrijetijdsbalie met het overzicht van alle werken. 

Verwacht geen klassieke foto’s maar beelden die balanceren op de grens waar concertfotografie eindigt en David Lynch de boel overneemt.

Geniet van deze expo, je krijgt meteen zin in de festivalzomer!

 

Over Koen Keppens

Koen Keppens (Dendermonde,1967) is een freelancefotograaf die vooral actief is in de mode en publiciteit. Hij schuimt al sinds eind jaren tachtig de landelijke frontstages af en werd midden jaren ’90 een van de pioniers van de digitale concertfotografie waardoor hij zijn foto’s vooral op het jonge internet publiceerde. Dat gaf hem de vrijheid om naast de klassieke beelden ook te gaan experimenteren en geleidelijk aan een zeer eigen stijl te ontwikkelen waarbij de artiest vaak naar het achterplan wordt verdreven. Niet wie op de foto staat maar hoe die in beeld wordt gebracht is voor hem belangrijk.

Sinds 2010 is Koen Keppens huisfotograaf van Rock Werchter en werkt hij voor Goformusic, Focus Knack, De Morgen en vooral Humo. Onlangs was hij nog op TV te bewonderen als gastjurylid in het Play4 programma ‘Het Perfecte Plaatje’.

Meer weten over Koen?
www.koenkeppens.be

Music for the deaf

Bij de publicatie van een eerste overzichtsboek ‘Music For The Deaf’ (2010) schreef het gezaghebbende muziekblad Oor ‘Keppens kan zich meten met de besten’. ‘De foto’s zijn bijna allemaal kunstwerkjes op zich, soms vaag, soms korrelig, meestal scherp als een mes.

Tien jaar later verscheen dan de opvolger ‘Music For The Deaf II’ (2020) en schreef Humo ‘Zijn beelden zijn soms nog mooier dan de muziek zelf’. Je kan dit boek ontlenen in onze bib. 


Dankjewel!

Koen Keppens en Floris Daelemans voor de beelden en podcast.
Het is een grote eer om deze foto's hier tentoon te mogen stellen.

Iedereen die meewerkte aan de realisatie van deze expo:

Nele en Lieven van Signmedia voor de prints, Leo van de firma STAS voor de ophangsystemen, de collega’s van de technische dienst voor de logistieke hulp, team bib en cultuur voor de uitwerking van dit project, het college van Burgemeester en Schepenen voor het geloof in dit project.