Gemeente Gemeente Waasmunster

Eerstestap.be: website voor mensen op zoek naar hulp

Gepubliceerd op: woensdag 13 december 2023 9.16 u.

De eerstelijnszones van het Waasland (ELZ Waasland NO en ZW) lanceerden een website om mensen op zoek naar hulp - met gelijk welke vraag - makkelijker in contact te brengen met de juiste hulpverlener of organisatie. Via eerstestap.be kunnen burgers met een hulpvraag zo sneller geholpen worden.

Snel en dichtbij de juiste hulp vinden

Het vinden van de juiste hulporganisatie kan een uitdaging zijn voor zowel burgers als hulpverleners. Om dit allemaal wat makkelijker te maken hebben de eerstelijnszones van het Waasland samen met marketingbedrijf OMcollective een nieuwe website ontworpen: eerstestap.be.

Waarom?

Mensen aansporen om sneller en gemakkelijker die eerste stap te zetten richting een oplossing. Met wat voor kopzorgen iemand ook zit - van de zoektocht naar medische ondersteuning tot bijstand bij andere (zware) problematieken zoals armoede, geweld of verslaving - op eerstestap.be vind je de weg naar hulp.

Over ELZ’s Waasland

De eerstelijnszones (ELZ) van het Waasland stimuleren samenwerking met verschillende diensten en beroepen over tal van welzijns- en gezondheidsthema’s. Ze streven ernaar dat alle burgers in het Waasland eenvoudiger toegang krijgen tot de juiste hulp. De ELZ's van het Waasland ondersteunen hulpverleners waar nodig en wil de zorg- en dienstverlening zoveel mogelijk ge├»ntegreerd in de samenleving laten verlopen. Door verschillende projecten komen ze tegemoet aan lokale noden om burgers te versterken.