Gemeente Gemeente Waasmunster

DUO for a JOB in het Waasland? ’t WERKT! Word nu mentor!

Gepubliceerd op: dinsdag 25 oktober 2022 9.07 u.

Waasmunster slaat de handen in elkaar met de Wase gemeenten Kruibeke, Sint-Gillis-Waas, Temse en Sint-Niklaas om met Oost-Vlaamse steun jongeren met een migratieachtergrond naar werk te begeleiden. De naam van dit project: ’t WERKT! En hoe zorgen we ervoor dat het werkt? Door de werkzoekende jongere een duo te laten vormen met een persoonlijke mentor met jarenlange werkervaring.

Voor dit project werken we samen met de vzw DUO for a JOB. Zij hebben al jarenlange ervaring met deze manier van werken. Maar daarnaast hebben we ook de inwoners van Waasmunster nodig!

Ben jij ouder dan 50 en heb jij zin en tijd om met jouw ervaring en kennis jongeren te helpen? Word dan mentor door je in te schrijven voor de eerstvolgende infosessie voor mentoren via www.duoforajob.be/nl/word-mentor. (Kies ‘afdeling Gent’.)

Om vrijwillige mentor te worden:

  • ben je 50-plusser,
  • ben je 2 tot 3 uur per week beschikbaar gedurende 6 maanden,
  • heb je werkervaring (maar er is geen coachingservaring vereist).

Bekijk dan zeker het filmpje hieronder met een getuigenis van het duo Chantelle & Nathalie, om meer te weten te komen over ons mentoringprogramma.

Met dit project kan de jongere beroep doen op de ervaring en steun van de mentor, kan zijn/haar kennis van het Nederlands bijgeschaafd worden en wordt zijn/haar netwerk vergroot. Maar ook voor de mentor is het een verrijkende ervaring. De mentor kan zich maatschappelijk engageren, waardevolle ervaring doorgeven en werken aan een nieuw sociaal netwerk.

Hopelijk word jij onze nieuwe mentor en maak je samen met ons van dit project een succes. Want geloof ons: ’t WERKT!

Nog vragen? Mail oostvlaanderen@duoforajob.be of katja.vlaeminck@waasmunster.be
of bel naar 052 89 20 30 of ga naar de website www.duoforajob.be.