Gemeente Gemeente Waasmunster

Drugpreventie

Drugpreventie: wat is dat?

Drugs zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Niet alleen illegale middelen zoals cannabis, XTC, cocaïne, speed, ... maar ook legale drugs zoals alcohol, tabak en medicatie zijn wijd verspreid. Ze worden regelmatig gebruikt door jongeren en ouderen. Vaak zonder problemen, maar toch kan het serieuze gevolgen met zich meebrengen op verschillende leefgebieden. Ook verwante fenomenen als gokken en gamen kunnen voor moeilijkheden zorgen.

Drugpunt Temse-Waasmunster helpt problemen door druggebruik voorkomen. Proberen om alle druggebruik te verhinderen, is niet het doel. We willen mensen informeren en stimuleren om hier op een verantwoordelijke manier mee om te gaan.

De drugpreventiewerker werkt lokaal en op maat. Dit wil zeggen dat elk gesprek aangepast wordt aan jouw noden.

Aanbod?

Informatie

Heb je vragen over drugs, druggebruik of iets wat daar mee te maken heeft? Zoek je informatie voor een schooltaak of ben je gewoon nieuwsgierig? Wij bieden de correcte informatie.

Preventie

Je wilt met jouw vereniging, klas/school, bedrijf, … een preventieactiviteit, sensibiliseringscampagne, een lezing of vorming organiseren? De drugpreventiewerker biedt ondersteuning bij de inhoudelijke voorbereiding en praktische uitvoering.

Begeleiding

Stel je je vragen bij jouw eigen druggebruik of dat van iemand uit je omgeving? Voel je dat het de verkeerde kant uitgaat? Ontstaan er vaak conflicten door druggebruik? Vind je nergens begrip of kan je er moeilijk over praten?

Bij de drugpreventiewerker kan je terecht voor een gesprek, begeleiding en advies. Alle gesprekken zijn steeds volledig vertrouwelijk en gratis.

Wanneer je contact opneemt met de dienst drugpreventie, zal er een vrijblijvende afspraak gemaakt worden. Tijdens die eerste kennismaking stellen we de vraag scherp en bekijken we hoe er een gepast antwoord op gegeven kan worden. Nadien wordt het initiatief in samenspraak concreet uitgewerkt en uitgevoerd.

Wie?

Drugpunt Temse-Waasmunster
Melissa Willaert
0471 70 05 95
drugpreventie@temse.be
melissa.willaert@waasmunster.be