Gemeente Gemeente Waasmunster

Diverse wegenwerken, en omleidingen!

Gepubliceerd op: donderdag 12 oktober 2017 9.53 u.
De komende weken worden we op de Waasmunsterse wegen geconfronteerd met heel wat wegomleidingen t.g.v. twee werven in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer. Tevens start Aquafin op 16 oktober i.s.m. het gemeentebestuur van Waasmunster aan de infrastructuurwerken van de Stationsstraat.

Hierbij een overzicht van de verschillende werken

N47 – op-en afrittencomplex Lokeren
Werken in opdracht van Agentschap Wegen en Verkeer.

Ten gevolge van deze werken hebben we in Waasmunster reeds maanden af te rekenen met druk verkeer/ file op de N446 en Sint-Anna. Via deze link kan je de werken opvolgen en de aangegeven omleidingen raadplegen.


N41 – aansluiten ventwegen en werken W&Z
Werken in opdracht van Wegen en Verkeer

Ook de werken aan de N41 zijn reeds geruime tijd in uitvoering. Tot op heden met weinig gevolgen voor Waasmunster. Nu echter vanaf 16/10 de N41 richting Hamme wordt afgesloten zal dit ook zware gevolgen hebben voor de verkeerstromen in Waasmunster. Via deze link kan je de werken opvolgen en de omleidingen raadplegen.


Werken Stationsstraat
Werken in opdracht van Aquafin/gemeente

Op 16/10 start de aannemer met de werken in de Stationsstraat. Er wordt eerst gewerkt in het deel Wareslagedreef – Hollandsemolen, dit deel wordt volledig afgesloten voor alle verkeer.

De handelaars in het eerste deel blijven bereikbaar, deel Hoogstraat van de lichten tot net voor Wareslagedreef wordt doodlopend.

Lokaal verkeer moet omrijden via de Hollandse Molenwijk.

Verkeer komende van het centrum van Waasmunster of van Hamme richting Sint-Niklaas (en omgekeerd) wordt omgeleid via de N446 en de E17.

Verkeer komende van Sombeke richting Antwerpen / Gent (E17) wordt omgeleid via Nijverheidslaan, Waasmunstersesteenweg en N41 naar Sint-Niklaas West.

De Wareslagedreef wordt tweerichtingsverkeer zodat bewoners hun woning kunnen blijven bereiken, en wordt doodlopend aan de zijde Hoogstraat. Dit om sluipverkeer te vermijden. Het invoeren van tweerichtingsverkeer enkel voor de bewoners zal sowieso al voor wat problemen zorgen, vandaar de keuze om de straat aan één zijde fysisch af te sluiten voor alle verkeer en zo sluipverkeer te weren. Wij zijn ons er van bewust dat dit inhoudt dat bewoners meer zullen moeten rondrijden om hun straat te bereiken, maar we vrezen dat enkel een bord plaatselijk verkeer onvoldoende zal zijn om sluipverkeer uit deze straat weg te houden.

Hieronder kan je de plannetjes met de wegomleidingen bekijken.

Het gemeentebestuur rekent op uw begrip voor de hinder die deze werken met zich zullen meebrengen.