Gemeente Gemeente Waasmunster

De Meermin: bereikbaarheid

Hoe geraak je vlot van en naar het Vrijetijdscentrum De Meermin?

Met de fiets

Er is een ruime fietsenstalling vlakbij de ingang van de theaterzaal.
Je hebt (voorlopig) enkel toegang via de Abdij van Roosenberglaan (N446).

Kom je van het kruispunt met de Hoogstraat dan neem je best de Sint-Franciscusstraat en het paadje achter de vangrail langsheen de N446. Langs de Kloosterwegel fiets je dan best gans het terrein langs Noord-Oostelijke richting rond, tot je aan de fietsenstalling aan de westzijde van de Theaterzaal, bij de ingang van het Vrijetijdsplein komt.

Kom je met de fiets vanuit de richting van Hamme neem dan eveneens de Kloosterwegel aan de noordkant om op het domein van de Meermin te komen. Je kan ook best doorfietsen tot het kruispunt met de Hoogstraat om veiliger over te steken.Met de auto

Plan je route

Ondergrondse parking De Meermin

Wie met de auto komt, kan parkeren in de ondergrondse parking van het Vrijetijdscentrum. De parking biedt 109 parkeerplaatsen waaronder een aantal plaatsen voor mindervaliden. Je bereikt de ondergrondse parking langs de oprit van de Meermin (aangeduid via signalisatiebord). Rijd door tot in de parking en neem daarna de trap (of lift) naar de gelijkvloerse verdieping/vrijetijdsplein.

Parking volzet? Meerdere parkeermogelijkheden in de omgeving


Ook in de nabije omgeving zijn er voldoende parkeerplaatsen om de piekmomenten of grotere evenementen op te vangen. Op drie minuten wandelen zijn er extra parkeerplaatsen beschikbaar:

  1. aan het Kerkplein en omliggende straten

  2. langs de achterzijde va de Smatch

  3. op de vroegere Dessosite

Te voet bereik je dan snel vrijetijdscentrum De Meermin via het (voorlopig) aangelegde wandelpad langs de trap in de hoek van de parking aan de achterzijde van de Smatch.

In de iets ruimere omgeving is er nog de parking aan de Gentstraat (achter gemeentehuis, grenzend aan parking Blauwendael), aan de Sint-Franciscusstraat en de Sint-Franciscusstraat zelf. Van hier uit (Kruispunt Hoogstraat / N446) neem je dan best het paadje achter de vangrail langsheen de N446 richting vrijetijdscomplex De Meermin (signalisatiebordjes aanwezig).Tijdelijk onbereikbaar

Marollenstraatje tijdelijk afgesloten
Momenteel is het Marollenstraatje tijdelijk afgesloten door de bouwwerken van het aangrenzend nieuw Administratief Centrum (AC). Als de voornaamste bouwwerken zijn afgerond, kunnen de zachte weggebruikers opnieuw via het Marollenstraatje naar De Meermin wandelen of fietsen.

Doorsteek van Kerkplein naar De Meermin momenteel nog niet toegankelijk
Verder is het nog even wachten op de voornaamste ontsluiting voor voetgangers (en fietsers) vanop het kerkplein via een wandel/fietsweg tussen de site Scheldecub en het nieuwe AC. Deze komt uit aan de luifel van het Vrijetijdsplein, de officiële toegang van het Vrijetijdscentrum. Deze doorsteek wordt eveneens voorzien als de bouw van het AC wordt gefinaliseerd.