Gemeente Gemeente Waasmunster

Ellis: Buurtwerker Molenwijk


WIE BEN IK?

Mijn naam is Ellis en ik ben op 4 januari 2021 gestart als buurtwerker in de Molenwijk. Zelf ben ik afkomstig uit Beveren. Nu woon ik in Zele samen met mijn partner Gert, dochter Jena (3 jaar) en zoontje Bras (9 maanden). Verder delen wij huis en tuin met onze twee katten en drie kippen.

EEN IDEALE DAG VOOR MIJ OMVAT:

  • een (actief) moment buiten (wandeling, tuinwerk, bezoek aan de speeltuin, …)
  • een sociaal contact (een babbel met een buur, een telefoongesprek met mijn moeder, …)
  • lekker en gezond eten (verse groentjes staan bij mij steevast op het menu)

Verder ben ik graag met mijn handen bezig. Dat kan gaan van een klusje in huis tot een herstellingswerk aan kledij. Maar ook grotere projecten krijgen plaats, zo wil ik graag een buitenkeukentje van houten paletten maken voor onze dochter. We zullen zien of dat zal lukken.
Naast al deze actie ben ik soms ook lekker lui. Gewoon in de zetel wat tv kijken of buiten genieten van de zon, ook die momenten mogen er zeker zijn voor mij.

WAT DOET EEN BUURTWERKER?

Als buurtwerker wil ik meehelpen om van de Molenwijk een warmere wijk te maken en het contact tussen de buren mee te verbeteren.

Door aanwezig te zijn in de wijk wil ik je in de eerste plaats beter leren kennen. Ik wil weten hoe jouw ideale wijk eruitziet en samen kijken waarmee we aan de slag kunnen. Daarbij zullen sommige ideeën lukken maar andere niet. Heb jij een tof idee waar de wijk warm van zal lopen? Dat kan gaan van een buurtpicknick tot een groepsuitstap. Dan hoor ik het graag. Samen kijken we wat, waar en hoe dit mogelijk is. Een idee moet zeker niet naar de hele wijk gericht zijn, maar kan evengoed voor een bepaalde leeftijdsgroep of een specifieke straat zijn.

Naast de groep is er ook ruimte voor jou als persoon. Heb jij een vraag waar je geen weg mee weet? Dan bekijk ik samen met jou welke mogelijkheden er zijn. Omdat tijd grenzen heeft zal ik voornamelijk adviseren en doorverwijzen. De beslissing blijft altijd bij jou.

HOE KAN JE MIJ CONTACTEREN?

Spreek mij gerust aan als je me in de wijk ziet. Daarnaast ben ik ook bereikbaar via: ellis.vael@waasmunster.be of 0471 22 14 70. Ik werk halftijds en antwoord doorgaans binnen de 2 werkdagen.