Gemeente Gemeente Waasmunster

Prof Gunter Maes interviewt Réginald Moreels over zijn 2 boeken “Is de mens slecht?” en “Dom: pleidooi tegen onwetendheid”.

Réginald Moreels (°1949) is chirurg. Hij was medeoprichter van Artsen Zonder Grenzen in België, zetelde in de senaat en was achtereenvolgens staatssecretaris en minister van Ontwikkelingssamenwerking. Hij is nog altijd actief als oorlogschirurg.
Dat de mens slecht is, is een statement van formaat. Als je daar nog bij vermeldt dat deze visie tot meer optimisme uitnodigt dan wanneer je ervan uitgaat dat de mens goed is, dan doet dat nog meer de wenkbrauwen fronsen. In dit essay over goed en kwaad geeft Reginald Moreels een inkijk in zijn eerlijke zoektocht naar de oorspronkelijke natuur van de mens.
In zijn tweede essay betoogt hij dat domheid misschien wel de grootste ziekte van deze tijd is. In alle domeinen van het leven besmet ze mensen die zich veel te gemakkelijk in slaap laten wiegen door oppervlakkige en naïeve standpunten. "Dom" beidt hierover stof tot nadenken in overvloed.

Inschrijving verplicht via email aan filip.jonckheere@pandora.be vóór 15 oktober 2021.
Inkom (betaling op voorhand): € 8,00 (€ 5,00 voor de leden van de organiserende verenigingen).
Met de steun van KBC

Praktische info

Wanneer

Prijs

€ 8,00
Leden van de organiserende verenigingen - 5,00 euro

Waar

Abdij Roosenberg
Oudeheirweg-Heide 3, 9250 Waasmunster

Organisatie

Vrienden Roosenbergabdij, Davidsfonds, NEOS, Lucasvereniging