Gemeente Gemeente Waasmunster

Wandeling doorheen de groene parel van het Waasland (6,5km

Waasmunster wordt ook wel de groene parel van het Waasland genoemd. Een golvend landschap met bossen en heide, ongerepte stukken natuur en een vochtige vallei waardoor de Durme haar een weg slingert met prachtige oevers en dijken. Meer is er niet nodig voor een prachtige wandeltocht!

Graag vooraf inschrijven via onze website

Afstand : 6,5 km
Reliëf : Vlak
Moeilijkheidsgraad : Makkelijk, voor de meer ervaren stappers
Vertrekpunt : Parking Kasteel Blauwendael, t.h.v. Gentstraat 35, 9250 Waasmunster
Begeleider : Gerd Peremans (0475/67.39.26) – gerd@effenweg.be


Het rode gedeelte van de wandelroute “Roosenberg” voert ons langs historische trage wegen, een bosrijk gedeelte met verschillende kastelen en abdijen en de vallei van de Durme waar meersen, bossen en heide elkaar afwisselen.
Zowel het landschap als de vegetatie variëren van een droog golvend landschap met bossen en heide op de Wase cuesta naar een vochtig, nat landschap in het valleigebied met een meersenvlakte en rietkragen langs de oevers en dijken van de Durme. Een gevarieerde wandeling doorheen een afwisselend landschap!
Stevige wandelschoenen zijn aangeraden. Wie wil kan nog napraten bij een drankje in in Estaminet Den Eyck.

Onze wandelingen zijn toegankelijk voor iedereen, al zijn ze in de eerste plaats gericht op mensen met (chronische) pijn, chronisch zieken en mensen die het even wat moeilijker hebben (burn-out, depressie, stress…). Maar ook al wie behoefte heeft aan wat buitenlucht, een babbel of gewoon eens lekker wil gaan wandelen door een prachtige brok natuur is meer dan welkom. Graag vooraf inschrijven. Aan niet-leden vragen we een bijdrage van 2 euro, hiermee worden de verzekering- en werkingskosten gedekt.Lees hier meer over het lidmaatschap van Effen Weg

Wenst u nog meer info? Aarzel niet en mail ons op info@effenweg.be of contacteer rechtstreeks de begeleidster via gerd@effenweg.be of 0475 67 39 26

Openbaar vervoer
Op 400 meter van het vertrekpunt bevindt zich de bushalte “Waasmunster – Abdij van Roosenberglaan”. Deze wordt bediend door de lijnen :

81 : Antwerpen L.O. – Beveren – Westakkers – St.Niklaas – Lokeren
82 : Antwerpen L.O. – Beveren – Haasdonk – St.Niklaas – Lokeren
91 : Aalst – Lebbeke – Dendermonde – Hamme – St.Niklaas
Belbuslijnen 270 & 290
Carpoolen
Geen goede verbinding met het openbaar vervoer? Rij je alleen in de wagen naar het vertrekpunt? Bekijk dan zeker even onze Facebookgroep 'Carpoolers van Effen Weg', waar vraag en aanbod kan gedeeld worden. Zo helpen we elkaar én het milieu!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische info

Wanneer

Prijs

€ 2,00
Basistarief: 2,00 €; Leden Effen Weg vzw: 0,00 €

Waar

Parking
Gentstraat, 9250 Waasmunster

Organisatie

Effen Weg vzw