Gemeente Gemeente Waasmunster

Wandeling doorheen de Durmevallei & langs het Kasteel van Sombeke (6,5 km)

Op deze wandeling nemen we jullie mee doorheen de mooie Durmevallei en de Durmemeersen, die ons altijd weten te bekoren, een aanrader dus!

Graag vooraf inschrijven via onze webiste

Afstand : 6.5 km
Reliëf : Vlak
Moeilijkheidsgraad : Makkelijk, voor ervaren stappers
Vertrekpunt : Sombekedries 1, 9250 Waasmunster
Begeleider : Karel De Block (0494/33.11.92) – karel@effenweg.be


We vertrekken vanaf de kerk aan de Sombekedries (bovendries) langs mooie sterrenwegels en door het meersenlandschap van de Durmevallei en keren daarna langs de oevers van de Durme zelf terug. Op het einde passeren we het Kasteel van Sombeke gelegen aan de “benedendries”. Het kasteeldomein maakt met deze twee driehoekige driesen deel uit van een sinds 1982 beschermd dorpsgezicht Als we even opletten komen we ook een schandpaal tegen vanuit 1700, bovenop zit een leeuw. Weer een aanrader natuurlijk.

Onze wandelingen zijn toegankelijk voor iedereen, al zijn ze in de eerste plaats gericht op mensen met (chronische) pijn, chronische zieken of mensen die even minder goed in hun vel zitten (burn-out, depressie, stress,…) Maar ook al wie behoefte heeft aan wat buitenlucht, een babbel of gewoon eens lekker wil gaan wandelen d oor een mooie brok natuur is meer dan welkom. Graag vooraf inschrijven, de plaatsen zijn beperkt. Aan niet-leden vragen we een bijdrage van 2 euro, hiermee worden de verzekering- en werkingskosten gedekt. Lees hier meer over het lidmaatschap bij Effen Weg

Wenst u nog meer info? Aarzel dan niet en mail ons op info@effenweg.be of contacteer rechtstreeks de begeleider via karel@effenweg.be of 0494 33 11 92

Openbaar vervoer
Vlakbij de parking bevindt zich de bushalte “Waasmunster Sombekedries”, deze wordt bediend door :

Bus 91 : Aalst – Lebbeke – Dendermonde – Hamme – Sint-Niklaas
Bekijk de routeplanner van De Lijn voor meer gedetailleerde dienstregelingen.

Carpoolen
Geen goede verbinding met het openbaar vervoer? Rij je alleen in de wagen naar het vertrekpunt? Bekijk dan zeker even onze Facebookgroep 'Carpoolers van Effen Weg', waar vraag en aanbod kan gedeeld worden. Zo helpen we elkaar én het milieu!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische info

Wanneer

Prijs

€ 2,00
Basistarief: 2,00 €; Leden Effen Weg vzw: 0,00 €

Waar

Kerk Sombeke
Sombekedries, 9250 Waasmunster

Organisatie

Effen Weg vzw