Gemeente Gemeente Waasmunster

2de Sport- en beweegplatform

Op dinsdag 15 januari 2019 organiseert de sportraad ism de sportdienst het 2de Sport- en beweegplatform.
Doelgroep: alle sportgeïnteresseerde Waasmunsteraars. We willen elke burger die interesse heeft in de sport aansporen om naar dit Sport- en beweegplatform te komen. De Alg. Vergadering van de sportraad wordt ingekanteld in dit 2de Sport- en beweegplatform.

Programma:
19.00u – 20.00u: Thematafels rond vrijwilligersbeleid
20.00u – 20.30u: Infosessie statuut verenigingswerk
20.30u – 21.00u: Kiezing sportprijzen door stemgerechtigde leden
21.00u – 22.00u: Netwerkmoment bij een hapje en een drankje

Thematafels rond vrijwilligersbeleid: a.d.h.v. stellingen/vragen wordt er gebrainstormd, gedebatteerd, nagedacht rond vrijwilligersbeleid. Onze verenigingen steunen en leunen op vrijwilligers, zij zijn de drijvende kracht achter het bestaan van de vereniging. Elke club wordt dan ook geconfronteerd met verschillende issues omtrent vrijwilligers; veroudering van de vrijwilliger, problemen rond werving nieuwe, jonge vrijwilligers, vernieuwing van structuren in de vereniging…
De sportraad laat zich begeleiden door Koen Vermeulen, trainer en consultant vrijwilligersbeleid. Hij zal mee items aanreiken en modereren, het geheel samenvatten, inzichten meegeven.
Het 2de deel van de avond bestaat uit een infosessie rond het nieuw statuut “verenigingswerk”. Dit wordt gegeven door Joris De Wortelaer, advocaat, Assistent VUB. Hij staat mee aan de basis van dit nieuwe statuut. Sinds 15 juli kan de sportsector sportbegeleiders, trainers, scheidsrechters, juryleden... vergoeden via een nieuw gunstig statuut: "verenigingswerk". Dat statuut laat toe om tot 500 Euro per maand en 6.000 Euro per jaar bij te verdienen, zonder dat de vereniging of de verengingswerker daar belastingen of sociale bijdragen op moet betalen.
Hierna vindt de kiezing van de sportprijzen plaats, aangezien op vrijdag 18 januari de sporthappening plaatsvindt.
We eindigen met een informeel netwerkmoment waarop een hapje en een drankje aangeboden wordt.
Je dient je wel vooraf in te schrijven: sportdienst@waasmunster.be, 052 40 99 69.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische info

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

GC Hoogendonck
Nijverheidslaan 48, 9250 Waasmunster