Gemeente Gemeente Waasmunster

Peter De Graef/De KolonieMT - TWEE ZIELEN, DRIE LEVENS, ZES MENSEN

In drie verschillende tijdvakken ontmoeten ze elkaar. De man (Peter De Graef) en de vrouw (Lottie Hellingman) staan in elk deel in een andere verhouding tegenover elkaar. Telkens speelt er een ander aspect van ongelijkwaardigheid, maar in elke scène worden de personages gedreven door universele, diepmenselijke vragen, worstelingen, verlangens. Daardoor ontstaat er een verbondenheid tussen de zes personages, die voortkomen uit telkens dezelfde twee zielen. In de loop van de eeuwen is er veel veranderd, maar onze drijfveren niet.
In Twee zielen krijgt de livemuziek van Bo Spaenc een eigenzinnige rol. Zang en percussie voeren de boventoon. Ze versmelten de delen en levens tot een hedendaags klankbeeld en spelen op elkaar in, als een echo door de tijd.

"Wat De Graef als auteur zo indringend maakt, is dat hij zijn publiek zo openlijk helpt omgaan met het onvatbare aan henzelf en het leven” (Jury van de Vlaamse Cultuurprijs voor toneelliteratuur)

Van en met: Peter De Graef (spel, tekst en regie), Lottie Hellingman (spel en zang), Bo Spaenc (compositie, muziektheatrale regie en livemuziek), Sacha Van Loo (zang), Quintus Visser (vorm en licht) en Huguette d' (kostuums)

 

In "Taxi Waas" trekken de Zendelingen met een theatermaker naar een verrassende locatie in het Waasland, omdat hij daar dit seizoen met meerdere producties te zien is. Ontdek hieronder het filmpje met Peter De Graef!

 

Bron: UiTinVlaanderen.be

 

Praktische info

Wanneer

Prijs

€ 14,00
Basistarief: 14,00 €; +65: 13,00 €; abo/-26: 11,00 €

Waar

GC Hoogendonck
Nijverheidslaan 48, 9250 Waasmunster

Organisatie

GC Hoogendonck
  • Peter De Graef_De KolonieMT (Jan Marchand) ©Jan Marchand