Gemeente Gemeente Waasmunster

Feestelijke opening Waeseum

Het nieuwe heemkundig museum van Waasmunster opent de deuren. Het nieuwe museum krijgt de naam 'Waeseum'en je leert er alles bij over de rijke geschiedenis van Waasmunster. 


Heemkundige Kring 't Sireentje heeft de voorbije maanden hard gewerkt om de site van het vroegere Sociaal Huis om te bouwen tot een prachtig museum, met de hulp van vele ge├źngageerde vrijwilligers.

Ontdek deze boeiende plek en kom zeker langs op de feestelijke openingsdag. Het is op 21 april ook Erfgoeddag, het ideale moment dus om onze dorpsgeschiedenis extra in de kijker te zetten. Je kan een hele middag lang snuisteren door het museum, er is randanimatie voor jong en oud (van Vlaamse kermis tot zoektocht) en spijs en drank aan democratische prijzen. Iedereen welkom!Bezoek de drie tentoonstellingen  • Het onderwijs in Waasmunster
    Maak kennis met 'het klasje van toen'. Je gaat even terug in de tijd en beleeft de sfeer van hoe het hier vroeger aan toe ging op school. We stellen unieke voorwerpen tentoon waarmee je een reis maakt doorheen de geschiedenis van het onderwijs in Waasmunster.

  • De Brouwers en drankgelegenheden van Waasmunster
    Proost op de ambachtelijke tradities van onze brouwers en geniet van de verhalen achter de gezellige caf├ęs in Waasmunster. Een reis door de smaken en geuren die onze gemeente kenmerken.

  • Retrospectieve Frans De Beule
    Ontdek de artistieke erfenis van de getalenteerde Waasmunsterse schilder Frans De Beule. Zijn meesterwerken brengen de schoonheid van onze regio op unieke wijze tot leven.


Meer info en laatste updates over dit evenement lees je op www.waasmunster.be/waeseum of op www.waeseum.be

Praktische info

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Heemkundig museum Waeseum
Molenstraat 39, 9250 Waasmunster

Organisatie

Heemkundige Kring 't Sireentje - Waeseum

Categorie