Gemeente Gemeente Waasmunster

Opening Waeseum Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be!

Vanaf 14 uur openen we het nieuwe heemkundig museum 'Waeseum' in Waasmunster met rondleidingen en randanimatie. Ontdek deze levendige schatkamer die de rijke geschiedenis van Waasmunster weerspiegelt. Tijdens (en na) de opening zijn er drie boeiende tentoonstellingen:

Het Onderwijs in Waasmunster
Vergroot je kennis over de educatieve reis van onze gemeenschap, van vroeger tot nu. Ontdek de evolutie van het onderwijslandschap en hoe het de levens van velen heeft beïnvloed.
De Brouwers en Drankgelegenheden van Waasmunster
Proost op de ambachtelijke tradities van onze brouwers en geniet van de verhalen achter de gezellige drankgelegenheden in Waasmunster. Een reis door de smaken en geuren die onze gemeente kenmerken
Retrospectieve Frans De Beule
Ontdek de artistieke erfenis van de getalenteerde Waasmunsterse schilder Frans De Beule. Zijn meesterwerken brengen de schoonheid van onze regio op unieke wijze tot leven.

 
Organisatie: Heemkundige Kring 't Sireentje. In samenwerking met: Gemeentebestuur Waasmunster. Bijkomende informatie bij locatie: Kom zoveel mogelijk te voet of met de fiets.
Het Waeseum is vlot toegankelijk voor rolstoelgebruikers..

Praktische info

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Waeseum
Molenstraat 41, 9250 Waasmunster

Organisatie

FARO. - Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw