Gemeente Gemeente Waasmunster

CineWa - La Passion de Dodin Bouffant (2023)

Deze Franse film uit 2023 in regie van Anh Hung Tran dompelt je onder in de keuken van een Franse chef die zijn leven wijdt aan het perfectioneren van de lekkerste gerechten. Dodin zou heel erg graag de vrouw huwen die zijn keuken al tientallen jaren bestiert. Maar zij wil zich niet binden. Hoezeer ze van elkaar genieten, hoe fel ze elkaar ook respecteren. Het voormalige koppel Benoît Magimel en Juliette Binoche leeft zich met zichtbaar plezier uit in hun personages. 


'La passion de Dodin Bouffant' is zoals een goed stoofpotje: iets dat suddert, traag gaart en waar je lang van kunt nagenieten. Gekruid door topacteurs Juliette Binoche en Benoît Magimel. Winnaar van de prijs voor beste regie in Cannes, wat niet verwonderlijk is. Kookkunsten worden zo verrukkelijk in beeld gebracht, dat het onmogelijk wordt om niet te watertanden. Deze kom je best niet met een lege maag kijken.  Wat vinden anderen van de film?

“(Pot)sierlijke ode aan de Franse gastronomie” – BRUZZ


"Net zoals zijn hoofdpersonage dat lak heeft aan arrogante folietjes in de keuken, is dit een pretentieloze film waarin alles rond plezier draait. De camera zwenkt vaak minutenlang onafgebroken door de keuken en gaat af en toe nieuwsgierig boven een kookpot hangen. De geurige dampen lijken dan rechtstreeks in je neus op te stijgen, tot diep in je genotscentrum." - De Morgen.

Praktische info

Wanneer

Prijs

€ 6,00

Waar

Theaterzaal De Meermin
Abdij Van Roosenberglaan 6, 9250 Waasmunster

Tickets

Organisatie

Theaterzaal De Meermin

Categorie