Gemeente Gemeente Waasmunster

Het leven in en rond Waasmunster tijdens de Tweede Wereldoorlog (1940 - 1945) - Deel 2

Na het succes van de (uitverkochte) filmvoorstelling van 5 oct 2023 over “Het leven in en rond Waasmunster tijdens de beginjaren van de tweede Wereldoorlog” , presenteert Etienne Van Puyvelde een vervolg van zijn filmreeks, ook ditmaal in samenwerking met VVRW (Vrienden Vrije Reservaten van Waasmunster).
In deze 2de documentaire komen diverse themas aan bod zoals de voedselschaarste, tekort aan verwarming, zwarte markt en smokkelen, opgelegde maatregelen voor verduistering, weghalen van de klokken uit de kerktorens en nog veel meer.
Het is een aaneenschakeling van interviews met divers audiovisueel en historisch materiaal.

Getuigenissen van Yvonne Baert (+), Suzanne Christiaens – Joris, Frieda De Baere (+), Gustaaf De Baere (+), Gerard Du Tré, Gustaaf Ketels (+), Gaston Laureys, Albertine Maes (+), Willy Philips (+), Ward Rooms (+), Dr Sergeant (+), Gust Smet (+), Jacqueline Smet, Jackie Smet (+), Jacques Van Bossche, Maria Van Hese (+), Madeleine Van Gaever(+), Jenny Van Puyvelde, René Van Puyvelde, Jan Van Rijsseghem (+), Oscar Waegemans (+).

De opbrengsten van deze filmvoorstelling gaan integraal naar een van de projecten voor het goede doel van VVRW. 


De avondvertoning is UITVERKOCHT. Maar er is een extra-namiddagvertoning ingelast om 15.00 u eveneens op 20 maart 2024. Zie nieuwe aankondiging !!

Praktische info

Wanneer

Prijs

€ 10,00

Waar

Theaterzaal De Meermin
Abdij Van Roosenberglaan 6, 9250 Waasmunster

Tickets

Contact

Organisatie

VVRW - Vrienden Vrije Reservaten Waasmunster

Categorie