Gemeente Gemeente Waasmunster

Wim met & overJan Peumans. 'Mijn vader: een zachte anarchist". (30/4/24)

De vlotte Limburger Jan Peumans (1951) was altijd een graag geziene gast in de media omwille van zijn radde tong en boude uitspraken. Hij was zeven jaar voorzitter van het Vlaams Parlement. Tevoren was hij onder meer volksvertegenwoordiger, provincieraadslid en gedurende twaalf jaar burgemeester van Riemst.
Zijn zoon Wim is doctor in de antropologie en auteur van academische boeken over migratie, religie en gender. Hij schreef daarnaast ook Een Zachte Anarchist (Lannoo, 2019), een biografie van zijn vader.
Voor ons gaat Wim Peumans in dialoog met zijn vader over diens persoonlijke levensverhaal, dat verweven is met een aantal belangrjke gebeurtenissen in de Vlaamse geschiedenis. Dit gesprek, dat doorspekt is met hilarische voorvallen en sappige anekdotes, biedt tegelijk een unieke inkijk in het politieke ambt.
Praktisch
Dinsdag 30 april 2024 in De Meermin in Waasmunster
- 14 u koffie en gebak in De Bistro

- 15 u voorstellingin de theaterzaal
Inkom: Leden Neos Waasmunster 15 € - Andere geïnteresseerden 25 €.Inschrijven kan door ten laatste op woensdag 24 april 2024 te storten op de Neos-rekening BE81 8002 1031 9724 met vermelding 'Jan en Wim Peumans' en de naam van wie komt.

 Met de steun van Literatuur Vlaanderen.

Praktische info

Wanneer

Waar

Neos WAASMUNSTER
Abdij van Roosenberglaan 6, 9250 WAASMUNSTER

Organisatie

Neos WAASMUNSTER