Gemeente Gemeente Waasmunster

Is Frankrijk ongeneeslijk ziek? - Mia Doornaert (17/10/23)

Emmanuel Macron won dan wel de Franse presidentsverkiezingen van april 2022, maar de parlementsverkiezingen van juni 2022 legden de ontreddering van het land bloot. Klassieke regeringspartijen kalfden af ten voordele van de extremen. De president kreeg geen meerderheid meer. Dat maakte het land nog moeilijker te besturen. De sociale en economische ontreddering van deze leidende Europese lidstaat is voor de Europese Unie zeker geen goed nieuws.

Mia Doornaert informeert ons met kennis van zaken.
Wie is zij?
Mia barones Doornaert (1945) is onafhankelijk expert internationale betrekkingen en columnist bij De Standaard. In 2003 werd ze in de adelstand verheven vanwege haar journalistieke verdiensten.
Haar scherpe intellect, haar vertrouwdheid met de wereldpolitiek en met name de Franse cultuur en geschiedenis, en haar moedige weigering om mee te gaan in de politiek correcte waan van de dag maken het tot een intellectueel genoegen om naar haar te komen luisteren.
Mia Doornaert is een vrouw met een mening. Haar parler-vrai stuit sommigen tegen de borst. Haar pertinente argumenten en doordachte replieken stemmen tot nadenken.
Praktisch
Dinsdag 17 oktober 2023 in het Vrijetijdscentrum De Meermin in Waasmunster
- 14 u koffie en gebak in De Bistro

- 15 u voordracht in de theaterzaal
Inkom: Leden Neos Waasmunster 15 € - Andere geïnteresseerden 25 €.Inschrijven kan door ten laatste op woensdag 11 oktober 2023 te storten op de Neos-rekening BE81 8002 1031 9724 met vermelding 'Mia Doornaert' en de naam van wie komt.

Praktische info

Wanneer

Waar

Neos WAASMUNSTER
Abdij van Roosenberglaan 6, 9250 WAASMUNSTER

Organisatie

Neos WAASMUNSTER