Gemeente Gemeente Waasmunster

Jan De Smet & De Grote Luxe

2023 is het jaar waarin Jan De Smet (zangermuzikant: o.a. ex-De Nieuwe Snaar) zijn zeventigste verjaardag viert. Het is voor hem dus ook een Grote Luxe (vandaar de titel!) om dit op diverse podia te kunnen/mogen doen met een schare uitgelezen muzikanten en zangeressen die een zeer eclectisch muzikaal programma beheersen.

The Bonnie Blues (Nele Paelinck, Laura vanden Heede en Juno Kerstens) zijn naast gedreven muzikantes op viool, accordeon, gitaar, cello en contrabas ook nog “meesteressen” in de harmonieuze en swingende vocale drieklank.

Les Guitares Magiques (Raf Timmermans, Gijs Hollebosch en Mathias Moors) hebben daarentegen weinig zangambities, maar zijn “meesters” in het bespelen van stuk voor stuk authentieke (soms exotische) snaarinstrumenten (dobro, lapsteel, ukulele, Hawa├»aanse gitaar, tiple, Taropatch, etc.).

De bijna legendarische Stoy Stoffelen (drums en percussie) is en blijft de ritmische rots in de branding. Zo'n octet is dus meteen ook muzikaal een Grote Luxe.

En ondertussen is het ook weeral 10 jaar geleden dat de liedjes van De Nieuwe Snaar op de Vlaamse en Nederlandse podia te horen waren. Met een orkest als dit is het dan ook een Grote Luxe om, naast het nieuwe luxerepertorium, ook een uitgelezen deel van dit muzikale erfgoed eindelijk nog eens live te kunnen meemaken.

Het Grote Luxe-octet verdient of verdiende zijn muzikale sporen bij o.a. Kris De Bruyne, Flip Kowlier, School is Cool, Olla Vogala, De Nieuwe Snaar, Lady Angelina, RVHG en de Centimeters, Handkerchief, Smartschade, Lieven Tavernier, Les Talons Gitans, Hugo Matthyssen en de bomen, Kapitein Winokio, Guido Belcanto e.v.a.

Bij benadering zullen er ongeveer 108 “Nieuwe” Snaren aanwezig zijn op een 18-tal (akoestische) instrumenten!

Met:
Jan De Smet - zang, diverse instrumenten
The Bonnie Blues (Nele Paelinck, Laura vanden Heede, Juno Kerstens) - zang, viool, accordeon, gitaar, cello, contrabas
Les Guitares Magiques (Raf Timmermans, Gijs Hollebosch, Mathias Moors) - diverse snaarinstrumenten
Stoy Stoffelen - drums, percussie

Praktische info

Wanneer

Prijs

€ 19,00
65+ - 18,00 euro, 26- en Vriendenpas - 16,00 euro

Waar

Vrijetijdscentrum De Meermin
Abdij van Roosenberglaan 6, 9250 Waasmunster

Tickets

Organisatie

Theaterzaal De Meermin