Gemeente Gemeente Waasmunster

Gambling Game | Skagen

In 2022 verraste SKaGeN met de tweedelige SneakPeek* 'Shadow Game' waarin het publiek twee maal twee weken kon meelezen met de intense messenger-conversatie tussen Eefje, een Nederlandse documentairemaakster, en Sajid (SK), een minderjarige Afghaanse jongen op de vlucht voor de Taliban en op weg naar Europa. In het derde en laatste deel verlaat SKaGeN de digitale conversatie om opnieuw het podium op te stappen.


In 'Gambling Game' is Sajid eindelijk aangekomen in België, acht weken voor zijn achttiende verjaardag. Minderjarig, dat bewijst zijn Afghaanse paspoort. Wanneer de jaarrekening in Europa anders blijkt te zijn, komt zijn minderjarigheid ter discussie te staan en dreigen de poorten zich opnieuw te sluiten. Tot een krasbiljet van de Nationale Loterij zijn leven voorgoed verandert.


'Gambling Game' is een absurde parabel, geschreven door Korneel Hamers en Valentijn Dhaenens, die zich afspeelt in een levensechte game-omgeving: de personages verdienen er credits, moeten zich bewapenen, verlengen hun levens of vechten voor een herkansing. Op de scène mengen feit en fictie zich, lopen echt en virtueel door elkaar en spiegelt de actualiteit zich aan de Europese geschiedenis.
'Gambling Game' is het sluitstuk van de 'Shadow Game'-reeks, maar staat als voorstelling op zichzelf.

The game is on!
Shadow Game I&II als leuke gratis extra bij de voorstelling!

'Shadow Game I & II' is de digitale prequel van 'Gambling Game'. Het publiek maakt in realtime mee hoe Sajid zich vanuit Bosnië een weg baant naar West-Europa. Hiervoor moet hij gevaarlijke 'games' ondernemen: manieren om te voet, onder een trein of in vrachtwagencontainers de landsgrenzen over te steken. Als je een ticket koopt, ontvang je een link naar de SneakPeek-app, zodat je kan deelnemen aan het digitale spel.

Wie een ticket voor de voorstelling 'Gambling Game' in Waasmunster koopt, krijgt deze SneakPeek er gratis en vanzelf bovenop. Koop je ticket dan wel ten laatste op 3 maart, want de SneakPeek start op woensdag 13 maart.

www.skagen.be

Praktische info

Wanneer

Prijs

€ 17,00
65+ - 16,00 euro, 26- en Vriendenpas - 14,00 euro

Waar

Vrijetijdscentrum De Meermin
Abdij van Roosenberglaan 6, 9250 Waasmunster

Tickets

Organisatie

Theaterzaal De Meermin