Gemeente Gemeente Waasmunster

Hernieuwbare energie? Ja, maar … Voordracht van Dr. Jef Ongena

Wat zijn de best mogelijke acties van de mens om de klimaatverandering om te buigen? Zullen de voorgestelde actieplannen in Europa “de wereld redden”? Wanneer gaan we de effecten zien van onze inspanningen? Deze en andere belangrijke vragen komen aan bod in de voordracht.
Voor een goed begrip van de mogelijke oplossingen is het niet alleen nodig het energievraagstuk in de wereldwijde context te bekijken, maar vooral ook de informatie in pers en politiek op een kritische manier te benaderen.
Wat vooral ontbreekt in de huidige maatschappelijke discussie is een rationele onderbouw, gebaseerd op cijfers die voor allen toegankelijk zijn.
Een correct geïnformeerd publiek is van groot belang in deze discussie.
Wie?
Dr. Jef Ongena is onderzoeksdirecteur aan het Laboratorium voor Plasmafysica van de Koninklijke Militaire School te Brussel. Hij is voorzitter van de Energie Groep van de European Physical Society (EPS), de Europese vereniging van Fysici.
Praktisch
Dinsdag 13 juni 2023 in het Vrijetijdscentrum De Meermin in Waasmunster
- 14 u koffie en gebak in de bistro

- 15 u voordracht in de polyvalente zaal
Inkom: Leden Neos Waasmunster 12 € - Andere geïnteresseerden 20 €.


Inschrijven kan door ten laatste op woensdag 7 juni 2023 te storten op de Neos-rekening BE81 8002 1031 9724 met vermelding 'Jef Ongena' en de naam van wie komt.

Praktische info

Wanneer

Waar

Neos WAASMUNSTER
Abdij van Roosenberglaan 6, 9250 WAASMUNSTER

Organisatie

Neos WAASMUNSTER

Categorie