Gemeente Gemeente Waasmunster

Boekvoorstelling "Vijf Vrouwen", antimaffiaroman. Manu Adriaens interviewt de auteur, lezers, en prof. Janssens over de Cosa Nostra en de Addiopizzobeweging.

"Vijf Vrouwen" is een nieuw boek van William Van Vooren over het wedervaren van een groep vrouwen lid van of bestrijder van de Cosa Nostra.

Op 14 juli 2021 spreekt de rechtbank in Palermo, Sicilië, een ophefmakend vonnis uit tegen tientallen maffiosi. Wat is hieraan voorafgegaan?
“Vijf Vrouwen” zijn tegen de achtergrond van het zonovergoten maar met bloed doordrenkte Sicilië achtergebleven na de verdwijning of de dood van hun vader, hun misdadige echtgenoot of hun minnaar. Ze zoeken hun weg in de criminele doolhof van de Cosa Nostra.
Eén zoekt. Eén vecht. Eén verraadt. Eén smokkelt. Eén intrigeert.
Een man speelt een belangrijke rol in hun queeste. Maar hij weet niets.
Elk hoofdstuk in dit boek is een puzzelstuk in hun zoektocht. Pas in het allerlaatste hoofdstuk wordt het beeld duidelijk en zien we wie veroordeeld wordt of de dans ontspringt.

Het boek is meer dan een thriller. Beklijvende gebeurtenissen komen op het pad van Gerda, Elena, Laura, Jane en Agnese: grensoverschrijdend gedrag dat een leven verwoest, de ellende van mensenhandel, de pijn bij het verlies van een geliefde. Een enkele keer filosofeert een personage over zijn lot, of verzacht een vleugje romantiek de soms harde realiteit.

Journalist Manu Adriaens stelt de vragen, prof. Janssens (criminoloog RUG) en auteur William Van Vooren beantwoorden ze. Lezers van het boek geven hun bevindingen.

Praktische info

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Bibliotheek Waasmunster - De Meermin
Abdij van Roosenberglaan 6, 9250 Waasmunster

Tickets

Organisatie

Davidsfonds Waasmunster