Gemeente Gemeente Waasmunster

6 februari: Forest in One Day

Gepubliceerd op: woensdag 12 januari 2022 9.57 u.

Op zondag 6 februari planten Luminus en het Jane Goodall Institute Belgium 18.000 bomen op drie verschillende locaties in België. En één van deze locaties is Waasmunster. In de Beatestraat op één dag tijd maar liefst 9.400 bomen geplant.
 
Je bent van harte welkom om tussen 10 en 16 u. mee te komen planten. Ervaring is niet vereist, enthousiasme (en laarzen) des te meer! Om alles in goede banen te leiden, wordt beroep gedaan op De Bosgroepen, echte specialisten met een hart voor bos. Zij weten welke boomsoorten waar horen, bereiden het terrein voor en ondersteunen ook na de aanplant de zorg voor het jonge bos.
 
Tijdens Forest in One Day kan je genieten van warme drankjes, lekkere seizoenssoep, wafels en pannenkoeken om weer op krachten te komen na al dat planten. Misschien breng je wel een bezoekje aan een van de infostanden en leer je wat bij over biodiversiteit, herbebossing en wat het aanplanten van een bos kan betekenen voor Waasmunster, België en de rest van de wereld.*
 
Voor elke boom die in België de grond ingaat, plant het Jane Goodall Institute bovendien een veelvoud aan bomen in Burundi.
Planten doen we in de natuur. Het aantal parkeerplaatsen is beperkt. Kom, als het even kan, met de fiets of te voet naar de plantlocatie.
 
Adres: Beatestraat, 9250 Waasmunster
Meer info en gratis inschrijven kan via www.luminus.be/forestin1day.
 
 
*Activiteiten onder voorbehoud en met in achtname van de op dat ogenblik geldende coronamaatregelen.